Het milieu en inzamelen van glas

Alhoewel de moderne verwerkingsinstallaties van glasverwerkers zeer high-tech zijn en gescheiden kleurinzameling niet meer nodig hoeft te zijn, zijn er nog steeds gemeentes die glas op verschillende kleuren inzamelen, als u hier aan mee wilt doen is de oplossing redelijk voor de hand liggend. Meestal zijn er twee inzamelkleuren namelijk wit en gekleurd. U lost dit simpel op door twee Bidons te nemen ieder voor de eigen kleur.

Kurken, etiketten en schroefdoppen kunnen met de flessen worden verwerkt want deze verontreinigingen worden bij de verwerker volautomatisch verwijdert.

Afhankelijk van de locatie waar u gevestigd bent kunt u het glas in regio Amsterdam laten inzamelen door onze partner Van der Elst Recycling BV, op overige plaatsen kunt het glas deponeren in de Kliko die u nu gebruikt.

De afmeting glasgranulaat dat door de verwerking uit de Botlite komt is een ideale afmeting glas voor het recyclebedrijf dat het oude verwerkte glas inzet als grondstof voor nieuw glas. Bekijk hiervoor onderstaande links. Daar kunt u zien hoe geavanceerd de huidige verwerkingsinstallaties kunnen zijn.

high5 recycling
Glass recycling in the ‘High 5 way’ in Belgium