Waarom De Botlite-Pro® binnen uw onderneming?

Geef glas geen ruimte!

Iedere barkeeper herkent de situatie: op het drukst van de avond is je glasbak vol. Eigenlijk is er niet de tijd om het ding te legen, en het is zeker geen optie om je glaswerk in de vuilnisbak te gooien – daar heeft immers je collega vorige week ook zijn handen door opengehaald, zodat je nu met een mannetje minder staat te zwoegen! De Botlite-Pro® is een full service systeem om af te rekenen met deze glas-problematiek. Het glas wordt vermalen waardoor het volume tot slechts 20% van het oorspronkelijke volume wordt verkleind. En dat is niet het enige voordeel. Naast de 80% ruimtebesparing die mogelijk wordt gemaakt, is de Botlite-Pro® ook nog eens volledig veilig en milieu- en gebruiksvriendelijk!

De schijnbare eenvoud van de Botlite-Pro® is ook gelijk zijn kracht: lege flessen worden direct in de Botlite-Pro® geworpen, net zoals dat gewoonlijk bij een glasbak gebeurt. De duurzame, verwisselbare beitelrotor maalt het glas tot glasgranulaat en slaat dit op in een afsluitbare bidon. De bidon is stapelbaar en kan tot 25 kg granulaat worden afgevuld – dat komt overeen met ongeveer 65 wijnflessen! Vervolgens kunt u ervoor kiezen het glasafval door de Bottlenecker Group te laten verwerken, of gewoon door uw reguliere afvalverwerker. Als wij uw glasafvoer verzorgen zetten we daar sociale ondernemingen voor in die met kleinere auto’s rijden.

botlite_pro_WEBSITE

Enkele voordelen voor uw onderneming op een rij

U gaat veel minder vaak naar de glasbak

Uw draagt uw steentje bij met duurzaam ondernemen

  • Omdat u nog slechts 1 op de 4 keer (of nog veel minder vaak bij gebruik van meerdere Bidons) op weg gaat naar de glascontainer zult u, als u met de auto gaan, aanzienlijk minder CO2 uitstoot veroorzaken.
  • Omdat u verdicht glas (factor 4!) aanbiedt zullen de glascontainers ook veel minder snel volraken en zullen de vrachtwagens van de Afvalinzamelaars minder vaak in de stad en de woonwijk hoeven te rijden.
  • Het leeggooien van uw Bidon veroorzaakt een licht geruis waar u anders de omwonenden lastig kunt vallen met rinkelend en kapot vallend glas.
  • U heeft een vrijwel eindeloos herbruikbare Bidon die u leegstort in de container en eenvoudig kunt schoonmaken met een waterstraal (altijd handschoenen gebruiken).

Geen rondzwervende flessen in uw bedrijf of opslag want:

  • 
Het glas wordt in de Botlite opgevangen in een afsluitbare Bidon.
  • De Bidons kunnen afhankelijk van het naar uw behoefte geleverde vulgewicht tot 65 flessen bevatten.
  • De Bidons zijn op zichzelf weer nestbaar en stapelbaar.

Geen hinderlijke geuren en fruitvliegjes.

  • Zeker bij warm weer zullen restjes wijn, sterke drank, bier, frisdranken en andere vloeistoffen de neiging hebben om te gaan afbreken en rottende geur gaan verspreiden. De afgesloten Bidon is hermetisch afgesloten.
  • Openstaande flessen hebben een grote aantrekkingskracht op ongedierte. De afgesloten Bidon is niet toegankelijk voor deze ongenode gasten.

Voor belangrijk info en technische details van de Botlite Pro® klikt u hier.