Waarom om een Botlite bij u thuis?

Geef glas geen ruimte!

Iedereen herkent de situatie: de vervelende en vaak stinkende klus van het wegbrengen van lege flessen naar de glasbak. Om maar niet te vergeten de opmerkingen over het vermeende drankgebruik; “Zo een feestje gehad?” De Botlite® is een handig systeem om af te rekenen met deze glas-problematiek. Het glas wordt vermalen waardoor het volume tot slechts 20% van het oorspronkelijke volume wordt verkleind. En dat is niet het enige voordeel. Naast de 80% ruimtebesparing die mogelijk wordt gemaakt, is de Botlite® ook nog eens volledig veilig en milieu- en gebruiksvriendelijk!

De schijnbare eenvoud van de Botlite®is ook gelijk zijn kracht: lege flessen worden direct in de Botlite geworpen, net zoals dat gewoonlijk bij een glasbak gebeurt. De duurzame, verwisselbare beitelrotor maalt het glas tot glasgranulaat en slaat dit op in een afsluitbare bidon. De bidon is stapelbaar en kan tot 25 kg granulaat worden afgevuld – dat komt overeen met ongeveer 65 wijnflessen!

Deze Botlite® wordt geleverd met bidons geschikt voor verschillende vulgewichten. Mannen en vrouwen, jongeren en ouderen kunnen de gevulde Bidons veilig en zonder overmatige belasting transporteren en handelen.

BOTLITE_1

 

Enkele voordelen voor u op een rijU gaat veel minder vaak naar de glasbak


 • U kunt kiezen voor verschillende vulgewichten bij de bestelling, dat varieert van 20 kg tot 10 kg waarbij 15 kg een gewicht is dat in Frankrijk is gekozen als tilgewicht voor mannen en vrouwen,
 • Uitgaande van 15 kg kunt u ongeveer 40 wijnflessen in de Bidon kwijt. 40 flessen worden gemiddeld in 4 tot 6 keer naar de glasbak gebracht.
 • Geen gênant confrontaties bij de glasbak “zo alweer een feestje gehad?”

Uw draagt uw steentje bij aan het milieu

 • Omdat u nog slechts 1 op de 4 keer (of nog veel minder vaak bij gebruik van meerdere Bidons) op weg gaat naar de glascontainer zult u, als u met de auto gaan, aanzienlijk minder CO2 uitstoot veroorzaken.
 • Omdat u verdicht glas (factor 4!) aanbiedt zullen de glascontainers ook veel minder snel volraken en zullen de vrachtwagens van de Afvalinzamelaars minder vaak in de stad en de woonwijk hoeven te rijden.
 • Het leeggooien van uw Bidon veroorzaakt een licht geruis waar u anders de omwonenden lastig kunt vallen met rinkelend en kapot vallend glas.

Nooit meer met rammelende flessen in een stinkende boodschappentas 
of doos naar de glasbak lopen of rijden

 • Er gaan in een Bidon van 15 kg wel 40 gewone wijnflessen de inhoud is luchtdicht afgesloten en onzichtbaar. 
– De inhoud ruist bijna geluidloos bij bewegen maar rammelt zeker niet.
 • Dus nog maar één keer in plaats van bijvoorbeeld 4 keer naar de glasbak of zelfs 1 op 8 keer als u twee Bidons aanschaft.
 • U heeft een vrijwel eindeloos herbruikbare Bidon die u leegstort in de container en eenvoudig kunt schoonmaken met een waterstraal (altijd handschoenen gebruiken).

Geen rondzwervende flessen in huis of opslag want


 • Het glas wordt in de Botlite opgevangen in een afsluitbare Bidon.
 • De Bidons kunnen afhankelijk van het naar uw behoefte geleverde vulgewicht tot 65 flessen bevatten.
 • De Bidons zijn op zichzelf weer nestbaar en stapelbaar.

Geen hinderlijke geuren en fruitvliegjes

 • Zeker bij warm weer zullen restjes wijn, sterke drank, bier, frisdranken en andere vloeistoffen de neiging hebben om te gaan afbreken en rottende geur gaan verspreiden. De afgesloten Bidon is hermetisch afgesloten.
 • Openstaande flessen hebben een grote aantrekkingskracht op ongedierte. De afgesloten Bidon is niet toegankelijk voor deze ongenode gasten.

Voor belangrijk info en technische details van de Botlite® klikt u hier.